İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde yürütülen “Nitelikli Dolandırıcılık Şebekelerine” yönelik operasyonlarda 971 vatandaşı dolandırdığı belirlenen 271 şüpheliden 206’sının tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların son bir aydır aralıksız sürdüğünü belirterek, “Şüphelilerin banka hesaplarında 5 milyar 34 milyon lira işlem hacmi bulunduğu tespit edildi” dedi.

Çamlıdere’de Eskice Mahallesi sakinlerinden ‘yol’ ve ‘su’ isyanı
Çamlıdere’de Eskice Mahallesi sakinlerinden ‘yol’ ve ‘su’ isyanı
İçeriği Görüntüle

OPERASYONLAR 41 İLDE EŞ ZAMANLI DÜZENLENDİ

Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini bildirdi. Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 41 ildeki Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalarda, vatandaşları çeşitli yöntemlerle dolandıran çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle kripto borsalarına yatırım yaptırarak, sahte altın satarak, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak ve sahte internet siteleri üzerinden araç kiralama ya da oto yedek parçası satışı yaparak vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.

“SUÇ ŞEBEKELERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Bakan Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 971 vatandaşımızı dolandıran nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik düzenlenen operasyonlarımızda 206 tutuklama gerçekleşti. Bu suç şebekelerine göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA