1882 yılından günümüze kadar ulaşan R. Josey ve James Archer tarafından 1882 civarında tamamlanan “The Betrothal of Burns and Highland Mary” isimli tablo sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

1882 yılında yapılan tablodaki o kısım sosyal medyada gündem yarattı! (1)

Dünyaca ünlü İskoç şair Robert Burns ve sevgilisi Mary Campbell'ın birbirlerine aşklarını ilan etmelerini anlatıldığı tabloda resmedilen adamın elinde Iphone’a benzer şekilde olan tuttuğu yorumları sosyal medya kullanıcıları tarafından yapıldı. Bu konu ise sosyal medya da gündem yaratarak sosyal medya teorilerini akıllara getirdi.

Tabloda Ayr Nehri’nin kıyısında duran çift birbirlerine aşk dolu bakışlar atarken karşısındaki kişiye Iphone’u anımsatan dikdörtgenin tutması kullanıcıların dikkatini çekti. Sosyal medya kullanıcıları ise bu tabloda İskoçya’nın ulusal şairinin zaman yolculuğu ile ilgili güçlerinin olup olmadığını sordular.

1882 yılında yapılan tablodaki o kısım sosyal medyada gündem yarattı! (2)

Sosyal medya kullanıcılarının bu söylentilerine ise tabloda resmedilmiş olan Burns ve sevgilisinin 1786 yılında evlilik planlarını eski bir İskoç geleneği olarak birbirlerine İncil vermeleri ve bu şekilde kutladıkları açıklandı.