İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında son iki haftada gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonların detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gençleri uyuşturucu belasından korumayı hedeflediklerini belirterek, bu mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
7 İLDE EŞ ZAMANLI UYUŞTURUCU OPERASYONU
Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; 74 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 183 kilogram uyuşturucu madde ile birlikte 2 milyon 790 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında toplam 1.811 şüpheli gözaltına alındı.
Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Antalya’nın da bulunduğu çok sayıda ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarda 2.705 ekip ve 6.760 personelin görev aldığı bildirildi. Operasyonlara ayrıca 21 hava aracı ve 47 narkotik dedektör köpeği de destek verdi.
"CEZALAR EN AĞIR ŞEKİLDE VERİLMEYE DEVAM EDİLECEK"
Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Gençlerimizi hedef alan uyuşturucu satıcılarına karşı yürüttüğümüz bu mücadele, aynı zamanda onların geleceğini koruma mücadelesidir. Operasyonlarda görev alan tüm ekiplerimizi, emniyet teşkilatımızı ve ilgili kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bu kararlılığımız sürecek, uyuşturucu suçlularına gereken cezalar en ağır şekilde verilmeye devam edilecek."
Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.