İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süresince alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi.
55 BİNDEN FAZLA GÜVENLİK
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilerin sınavlarını huzur içinde tamamlaması için 51 bin 15 polis ve 4 bin 560 jandarma personelinin sahada görev yaptığını duyurdu.
Bu yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS, 21 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa’daki toplam 250 sınav merkezinde uygulanan sınavlara, 2 milyon 560 bin 640 aday katıldı.
BAKAN YERLİKAYA'DAN GÖREVLİLERE TEŞEKKÜR MESAJI
Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini vurgulayarak, emeği geçen tüm polis ve jandarma personeline teşekkür etti. Paylaşımında ayrıca sınav sürecinin öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Yerlikaya, sınavın sorunsuz şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.