Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Ergenekon Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikâyetçi. TRT vericilerinin bulunduğu alan ile Midyat Sokak’ta yıllardır temizlik ve çevre düzeni yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, “Buraların hali içler acısı” diyerek sorunlarını anlattı.

18 milyon öğrenci için yarın ilk zil çalacak
18 milyon öğrenci için yarın ilk zil çalacak
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakinlerinden biri, “Anlaşıldı, siz şikâyet etmeden iş yapmayacaksınız. Burayla alakalı daha önce de çok söyledik ama göstermelik iş yapıp gidiyorlar. Geçenlerde yangın çıktı, belki haberleri bile yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ergenekon Mah 1

Vatandaşlar yalnızca temizlik değil, çevre düzenlemesi konusunda da ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurguluyor.

Bir başka mahalleli ise, “Yıllardır buraya bir düzenleme yapılmadı. Ne kontrol var ne denetim. Çöpler toplanmadığı gibi çevre düzenlemesi de yapılmıyor. Sokağın hali içler acısı” dedi.

Ergenekon Mah 2

Midyat Sokak sakinleri, belediyeye defalarca şikâyet oluşturduklarını ancak kalıcı bir çözüm getirilmediğini söylüyor. Bir vatandaş, “Dost acı söylermiş, belediyeniz iş yapmıyor. Seçmenlerinize ceza mı veriyorsunuz anlamadık. Fikir sunuyoruz, oralı olmuyorsunuz. Daha ne kadar çöple dolmasını bekliyorlar bilmiyoruz. Buraya kesin bir çözüm üretilmediği sürece her hafta dile getirmeye devam edeceğiz” diyerek isyanını dile getirdi.

Vatandaşlara göre yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte çöp birikintileri hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de sağlık açısından risk oluşturuyor. Yangın tehlikesinin bile yaşandığını belirten mahalleli, belediyeden kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Ergenekon Mah 4

Muhabir: ÖYKÜ KARABACAK