Kuzey Kore'den 'otonom navigasyonlu taktik balistik füze' denemesi Kuzey Kore'den 'otonom navigasyonlu taktik balistik füze' denemesi

Reçel yapmak, mevsim meyvelerini bir sonraki mevsime saklamanın kolay ve tatlı yollarından biridir. Çilek, kiraz, kayısı, portakal kabuğu gibi birçok meyveden annelerimiz her yaz reçel yapar ve yazın eşsiz lezzetlerini kış ayları için saklar. Ancak reçellerinizi yaptıktan sonra en büyük sorun onları nasıl bozulmadan bir kış boyunca saklayacağınızı bilmektir. Reçellerinizi şişelerken yapacağınız küçük bir hata, reçelinizin bozulmasına neden olabilir. 

Reçeli kavanoza sıcak mı yoksa soğuk mu koyayım?

Reçel yapmak için kullandığınız kavanozların cam ve temiz olmasına dikkat etmek son derece önemlidir. Reçeli plastik kaplara koymaktan kaçının. Plastik kap kullanacaksanız reçelinizi soğuduktan sonra içine koyun. Aksi takdirde plastik kap eriyebilir veya reçelinizin içinde zararlı maddeler kalabilir.

Reçelinizi cam kavanozlara koyarken en ideal zaman reçelin ilk ısındığı zamandır. Bu yüzden reçeliniz henüz sıcakken kavanozlara dökün. Böylece reçeliniz daha uzun süre dayanır.

Reçel yaparken kavanoz sıcak mı olmalı soğuk mu?

Reçelinizi sıcakken kavanozlara döktükten sonra iki seçeneğiniz var:
Kavanozların kapaklarını açık bırakıp soğumasını bekleyin. Daha sonra kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirin. Bir süre oda sıcaklığında bu şekilde bekletin.
Kavanozların kapaklarını sıcakken kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğumasını bekleyin.
Her iki yöntem de reçelinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Ancak önemli olan reçeli sıcakken kavanozlara koyup kavanozları ters çevirmektir. Bu sayede reçelinizde hava kabarcığı oluşmayacak ve şeker riski azalacaktır.