Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025-2026 av sezonunun 23 Ağustos 2025 tarihinde başlayacağını duyurmuş ve yeni av dönemine ilişkin avlanma usul ve esasları, Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenerek 6 Temmuz 2025 tarihli ve 32948 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), "Yangından etkilenen alanlarda 2025-2026 av döneminde avlanmanın yasaklanmasına karar verilmiştir" açıklamasında bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, meydana gelen orman yangınlarının ekosisteme zarar verdiğini belirterek, "Bunun bir parçası olan yaban hayvanlarımızı da maalesef olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, yangından etkilenen alanlarda 2025-2026 av döneminde avlanmanın yasaklanmasına karar verilmiştir. Yaban hayatının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği adına, alınan bu karara tüm vatandaşlarımızın hassasiyetle riayet etmesini bekliyor; yasağa uymayanlar hakkında ilgili mevzuat uyarınca cezai işlemler uygulanacağını hatırlatıyoruz" dedi.

İmamoğlu, Adalet Bakanı Tunç’a sert sözlerle yüklendi: ‘Yargı bağımsızdır’ masalını anlatmayın!
İmamoğlu, Adalet Bakanı Tunç’a sert sözlerle yüklendi: ‘Yargı bağımsızdır’ masalını anlatmayın!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA