Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken 10 orman görevlisi hayatını kaybetti, binlerce vatandaş tahliye edildi. Acının hala taze olduğu bu günlerde, Bilecik’in Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun’un açıklamaları kamuoyunda büyük tepki topladı.
Başta Sakarya, Bilecik, Eskişehir ve Karabük olmak üzere birçok ilde etkili olan yangınlarda şu ana kadar 2 bin 619 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmalarında 4 bin 231 personel, 45 hava aracı ve 1.236 kara aracı görev yapıyor. En ağır kayıp ise Eskişehir’de yaşandı. Bölgede görevli 10 orman işçisi hayatını kaybetti.
“AĞLAYARAK KAÇTILAR”
Bu acı kayıpların ardından Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun’un sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayındaki sözleri kamuoyunda büyük tepki çekti. Torun, İçmeler bölgesindeki yangına ilişkin açıklamasında, rüzgar yönünün değişmesiyle farklı noktalara sevk edilen orman işçileri hakkında, "Buradan bağıra çağıra resmen kaçtılar. Orman yangınıyla mücadele etmek için işe girmiş olan adamlar buradan korkup ağlayarak kaçtılar" ifadelerini kullandı.