Ülkede kar yağışı başladı: Beyaza büründü
Ülkede kar yağışı başladı: Beyaza büründü
İçeriği Görüntüle

Sivas’ın Ulaş ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Alaca doğan, tedavi edilmek üzere özel bir veteriner kliniğine teslim edildi. Avlanırken saatte 300 kilometrenin üzerine çıkabilen yırtıcı kuş türlerinden olan Alaca doğanda ilk incelemede ciddi yaralanmalar tespit edildi.

Veterinerden, Yaralı Yabani Hayvan Uyarısı!-1

VETERİNER HEKİMDEN ÖNEMLİ UYARI

Veteriner Hekim Berkin Erdoğan, yabani hayvanlara müdahalenin izne tabi olduğunu vurgulayarak vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Erdoğan, "Vatandaşlarımız tarafından bulunup kliniğimize getirilen bir atmaca aldık. İlk gözlemlerimizde sağ kanadının ve gagasının yaralı olduğunu tespit ettik. Yasalar gereği yabani hayvanlara müdahale edemiyoruz. Hayvanı teslim edene kadar herhangi bir işlem uygulamayacağız, kliniğimizde misafir edeceğiz. Tam tespit edemedik ama tüy yapısına baktığımızda alaca doğan olduğunu düşünüyoruz. Getiren vatandaşlar hayvanı Ulaş yolu üzerinde bulmuş" ifadelerini kullandı.

"HAYVANA ZARAR VEREBİLİR"

Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber verdiklerini belirterek, "Eğer izin alabilirsek, sağlık durumu kötü ise müdahale edebiliriz. Şu an hayati tehlikesi yok fakat uçamıyor. Bu nedenle klinikte misafir ediyoruz. Sadece atmaca için değil, yolda buldukları güvercin, kirpi ya da herhangi bir yabani canlı için de Doğa Koruma ile irtibata geçebilirler. Vatandaşın yapacağı bilinçsiz müdahale hayvana zarar verebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA