Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri Kürt, diğeri Alevi olsun” yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.
"BAHÇELİ'NİN SÖYLEMİ TESADÜF MÜ?"
Bahçeli’nin açıklamasının zamanlamasına dikkat çeken Özdağ, “Bu söylem zamansal olarak bir tesadüf müdür? Türk’ün hakkını kim koruyacak? Bahçeli yeni bir kimlikten bahsediyor. DEM Parti ortaklığı ile ortaya konacak kimlik nasıl bir kimlik olacak?” ifadelerini kullandı.
MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın siyasi partilere yönelik ziyaretlerine de değinen Özdağ, Kalın’ın milli devlete olan inancını sorguladı. “Bugünlerde partilere bilgi sunan Kalın’a, milli devlete gerçekten inanıp inanmadığını soruyoruz” dedi.
"DEM'İN HEDEFİ BARIŞ DEĞİL, KÜRDİSTAN"
Türkiye’nin ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu savunan Özdağ, PKK ve DEM Parti'ye yönelik sert söylemlerde bulunarak, “PKK ve Öcalan’ın talepleri karşılanırsa, ülkenin güney ve doğusunda bir federal Kürdistan kurulur, Türkiye bölünür. Bu sürecin amacı barış değil, Kürdistan’dır” dedi. Süreci “emperyalist bir plan” olarak nitelendiren Özdağ, buna karşı durulması gerektiğini belirtti.
Hükümete çağrıda bulunan Özdağ, bu müzakerenin durdurulmasını dile getirdi. CHP'ye de seslenerek, “DEM’in şantajına boyun eğmeyin, sürece dahil olmayın” ifadelerini kullandı. İYİ Parti’yi ise müzakereye katılmadığı için tebrik etti.
"DEVLET, ÇETELERE GÖZ AÇTIRMAMALI"
İtalyan gazeteci Federico Minguzzi’nin annesinin tehdit edilmesine ilişkin konuşan Özdağ, olayı kınayarak, “Devlet bu çetelere karşı caydırıcı cezalar getirmelidir. Biz Minguzzi’nin annesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.