Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde Gaziantep Stadyumu’nda düzenlenen ortak basın toplantısında, finalin iki güçlü ekibi Galatasaray ve Trabzonspor’un teknik direktörleri ile takım kaptanları medya karşısına çıktı. Bordo-mavililerin kaptanı Uğurcan Çakır, final maçının sadece bir kupa değil, sezonun geleceği açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Sezonun bizim için en kritik maçına çıkacağız” diyen Çakır, Avrupa kupalarına katılmak adına bu karşılaşmanın belirleyici olacağını söyledi. Tecrübeli file bekçisi, “Kupayı alarak kulübümüze yeni bir başarı daha kazandırmak istiyoruz. Ligde istediğimizi alamadık ama bu final, sezonu unutulmaz kılma fırsatı” ifadelerini kullandı.
GALATASARAY TÜRK FUTBOLUNA ÇOK ŞEY KATTI
Son idmanda takımla çalıştığını belirten Uğurcan, fiziksel olarak kendisini iyi hissettiğini ve finale hazır olduğunu da aktardı: “Takım olarak yarın sahada elimizden gelenin fazlasını vereceğiz" dedi.
Finalde karşı karşıya geleceği Fernando Muslera hakkında da konuşan Çakır, Uruguaylı kaleciye büyük saygı duyduğunu belirtti. “Ben altyapıya katıldığımda Muslera Galatasaray’ın kalesindeydi. Bugün onunla aynı sahada mücadele ediyor olmak gurur verici. Muslera, Türk futboluna çok şey kattı. Umarım ben de onun gibi kalıcı başarılar elde ederim” şeklinde konuştu.