"Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair" Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, geleneksel (yaygın) bitkisel üretim konusunda, 200 bin liraya kadar kullandırılacak yatırım ve işletme kredilerinde yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. Değişiklik öncesinde faizsiz kredi imkanı, 100 bin liraya kadar olan krediler için sağlanıyordu.

FAİZSİZ İŞLETME VE YATIRIM KREDİSİNİN ÜST LİMİTİ 200 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Geleneksel bitkisel üretime yönelik faizsiz işletme ve yatırım kredisinin üst limiti 200 bin liraya çıkarıldı. "Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair" Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, geleneksel (yaygın) bitkisel üretim konusunda, 200 bin liraya kadar kullandırılacak yatırım ve işletme kredilerinde yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. Değişiklik öncesinde faizsiz kredi imkanı, 100 bin liraya kadar olan krediler için sağlanıyordu.





100 BİN TL'LİK KISMI, MAZOT VE GÜBRE ALIMINDA KULLANILABİLECEK

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu. Kirişçi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla, Resmi Gazetede yayımlanan 'T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisinin Kullandırılmasına İlişkin Karar'da yapılan değişiklikle geleneksel bitkisel (yaygın) üretim konusundaki sıfır faizli ve üst limiti 100 bin TL olan yatırım ve işletme kredisinde yüzde 100 artış yapılarak 200 bin TL'ye çıkarılmıştır. Bu karara istinaden yapacağımız düzenleme ile 200 bin TL'lik sıfır faizli kredinin
100 bin TL'lik kısmı, mazot ve gübre alımında kullanılabilecektir. Böylece çiftçilerimiz, sağlanan bu imkanı ve diğer uygulamalarımızı kullanmak suretiyle ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabileceklerdir. Akıl ve alın teri döken çiftçimizi, "Sen Üret Yeter" diyerek desteklemeye devam edeceğiz. Daima çiftçimizin, üreticimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm üreticilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”