Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası, Hırvatistan’ın Zagreb kentinde devam ederken Türkiye, üç farklı kategoride toplam 30 sporcu ile mücadele ediyor. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, turnuva öncesinde ve sürecinde önemli açıklamalarda bulundu.
"KATILDIĞIMIZ HER TURNUVA, GELİŞİM ADINA BİR BASAMAK"
Zor bir şampiyonanın kendilerini beklediğini belirten Akgül, "Genç bir kadro ile mücadele ediyoruz. Serbest güreşte 5 sporcumuz ilk kez büyükler seviyesinde ringe çıktı. Deneyimsiz olmalarına rağmen sahada çok iyi performans sergilediler. Onlara yenilseler bile mücadele ruhuyla yenilmelerini ve deneyim kazanmalarını istedim. Bu sporcuların gelecekte önemli işler yapacağına inanıyorum. Ayrıca olimpik rezerv kadromuzla da yurtdışı kamplarına devam ediyoruz. Katıldığımız her turnuva, gelişim adına bir basamak" dedi.
Başarıya ulaşmanın zaman isteyen bir süreç olduğunun altını çizen Akgül, "Ben 12 yaşında güreşe başladım, 26 yaşında olimpiyat şampiyonu oldum. Bir sporcuyu üst seviyeye taşımak kolay değil. Bu nedenle kısa vadeli turnuvalarda elde edeceğimiz sonuçların sınırlı olacağını kabul etmek gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza da bu durumu aktardım, desteklerini alıyoruz" ifadelerini kullandı.
"DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARMAK ZOR DEĞİL"
Başkan, özellikle ağır sıklet kategorisine öncelik verdiklerini de söyledi: "Madalyaya giden yol ağır sıkletten geçiyor. Türkiye’de yağlı güreşte çok sayıda güçlü başpehlivan var. Bu potansiyelin minderde de karşılık bulması halinde dünya şampiyonu çıkarmak zor değil. Ağır sıklet için özel çalışmalar yapıyoruz."
Altyapı çalışmalarına da değinen Akgül, "Anadolu’nun dört bir yanını kapsayan yatırımlarımız sürüyor. Van’da kurulacak Güreş Eğitim Merkezi ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki gençleri eğitmeyi hedefliyoruz. Bu bölge daha çok grekoromen güreşe ilgi duyuyor. Bizim ihtiyacımız, zorluk karşısında geri adım atmayan sporcular. Bu nedenle Anadolu’ya daha fazla destek vermeliyiz" dedi.