Suriye'de 8 Aralık 2024’te yaşanan devrim sonrası Beşar Esad’ın Rusya’ya kaçmasıyla birlikte ülkede yeni bir dönem başlamış, iç savaş yıllarında Türkiye’ye sığınan binlerce Suriyeli yeniden ülkelerine dönmeye başlamıştı.

Kanal D seslendirme uzmanı Levent Bitecik vefat etti!
Kanal D seslendirme uzmanı Levent Bitecik vefat etti!
İçeriği Görüntüle

KENTTE KİRA FİYATLARI GERİLEDİ

Bu dönüşler, özellikle karne döneminin ardından hız kazanırken, Türkiye’de bazı şehirlerde konut piyasasında önemli değişiklikler yaşandı. Bu değişimden en çok etkilenen illerden biri de Kilis oldu.

Kilis’te faaliyet gösteren emlakçılar, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesinin ardından kentteki kira fiyatlarının gözle görülür şekilde gerilediğini belirtiyor. Kavuşturan Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavuşturan, “Özellikle şehir merkezindeki bazı mahallelerde fiyatlar oldukça geriledi. Sobalı evlere neredeyse kiracı bulamıyoruz. Geçen yıl 12 bin liraya verdiğimiz evleri bu yıl 10 bine bile zor kiralıyoruz” dedi.

"PİYASADA CİDDİ BİR DURGUNLUK VAR"

Doğalgazlı evlerde de düşüş yaşandığını aktaran Kavuşturan, şu anda Kilis'te 8 ila 10 bin lira arasında doğalgazlı ev bulmanın mümkün olduğunu söyledi. “15 bin liraya kiralık ev neredeyse kalmadı. Özellikle memur kesiminin tercih ettiği Yeni Beşevler ve Kazım Karabekir gibi semtlerde fiyatlar daha dirençli, ancak genel anlamda piyasada ciddi bir durgunluk var” ifadelerini kullandı.

Öte yandan sobalı evlerde kira bedellerinin çok daha düşük seviyelere indiği görülüyor. Kavuşturan, “Bir odalı sobalı evlerin kirası 2 bin ila 5 bin lira arasında değişiyor. Doğalgazlı evlerde fiyatlar 5-6 bin liradan başlarken, bazı bölgelerde daha da uygun fiyatlarla karşılaşmak mümkün” diye ekledi.

Kaynak: İHA