Ankara’nın en merkezi ilçelerinden Çankaya’da, hayvanseverlerin iyi niyetle sokaklara bıraktığı yemek artıkları ve çiğ etler çevre sağlığını tehdit etmeye başladı. Kedi, köpek ve güvercinler için sokak kenarlarına bırakılan yiyeceklerin büyük kısmı tüketilmezken, zamanla bozulmaları kötü koku ve hijyen sorununa yol açıyor.

Savrula Netler

(Sokağa savrulan etler görüntülendi)

YENİMEK'te kayıtlar başladı! Ders zili 25 Eylül’de çalacak
YENİMEK'te kayıtlar başladı! Ders zili 25 Eylül’de çalacak
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar, özellikle çiğ etlerin rastgele yerlere bırakılmasının hem çevre kirliliği hem de sağlık açısından ciddi risk oluşturduğunu belirtiyor. Sokaklarda savrulan yiyecekler yalnızca hoş olmayan görüntülere neden olmakla kalmıyor; aynı zamanda ev ve işyerlerine giden vatandaşların güvenliğini de tehdit ediyor. Bazı vatandaşlar, yemek bırakılan alanlarda bir araya gelen köpeklerin saldırgan davranışları nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Durumdan şikâyetçi olan çevre sakinleri, sokak hayvanlarına yardımın bilinçli yapılması gerektiğini vurgularken, belediye ve ilgili kurumların bu konuda daha düzenli bir çözüm üretmesini talep ediyor.

Muhabir: NESLİHAN EFE