10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Sincan’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Özel Öncü Sincan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programda, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” ve “İdeal kilonu öğren, sağlıklı yaşa” projeleri doğrultusunda engelli çocuklara sağlıklı yaşam eğitimleri verildi. Etkinlikte çocukların ve velilerin boy-kilo ölçümleri yapıldı.

Sincan’da Engelliler Haftası’na Özel Etkinlik Çocuklara Sağlık Bilinci Aşılandı!  (2)

BİLGİLENDİRİCİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen programa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Celal Almaz, sağlık personelleri, kurum çalışanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı. Alanında uzman sağlık çalışanları tarafından kişisel bakım, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite gibi konularda bilgilendirici eğitimler verildi.

Sincan’da Engelliler Haftası’na Özel Etkinlik Çocuklara Sağlık Bilinci Aşılandı!  (4)

ENGELLİ BİREYLER SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

Etkinlik sonrası Polatlı Postası İnternet Haber Sitesi’ne özel açıklamalarda bulunan Özel Öncü Sincan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Ayşegül Oktamış, engelli bireylerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değindi. Oktamış, “Engelliler Haftası dolayısıyla çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı, el yıkama, kişisel bakım gibi konularda sağlık eğitimi verdik. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘İdeal kilonu öğren’ uygulamasını da bugün kurumumuzda gerçekleştirdik. Sadece çocuklarımızın değil, velilerimizin de boy ve kilo ölçümlerini yaptık” diye konuştu.

Sincan’da Engelliler Haftası’na Özel Etkinlik Çocuklara Sağlık Bilinci Aşılandı!  (3)

"EĞİTİM KURUMUNA ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE GELİN”

Oktamış, özel gereksinimli çocukların eğitimi konusunda ailenin rolünün kritik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Kahramankazan engelliler haftasını anlamlı etkinliklerle kutluyor Kahramankazan engelliler haftasını anlamlı etkinliklerle kutluyor

“Çocuklarımız haftada iki ya da üç gün 40’ar dakikalık seanslarla eğitim alıyor. Eğitimlerimiz okul zamanları dışında yürütülüyor. Ancak çocuğa katkı sağlamak için sadece kurum yeterli değil. Aile ve okul öğretmeniyle koordineli çalışmamız şart. Her zaman velilerime ‘eğitim kurumuna çocuğunuzla birlikte gelin’ diyorum. Burada yapılan çalışmaların evde tekrarlanması, çocuğun gelişimi için çok önemli. Özel çocuklarımız için bu bilinç daha da kıymetli.”

“AKRAN ZORBALIĞI GERÇEĞİYLE SIK SIK KARŞILAŞIYORUZ”

Açıklamalarında özel gereksinimli çocukların okullarda karşılaştığı sorunlara da değinen Oktamış, akran zorbalığının hala ciddi bir sorun olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Özel çocuklarımız okullarda ‘kaynaştırma öğrencisi’ olarak eğitim görüyor. Ancak akran zorbalığı gerçeğiyle sık sık karşılaşıyoruz. Bu elbette hiç kimsenin istemediği bir durum. Ancak bu konuda en büyük rol yine ailelere düşüyor. Çocuklar yaşadıkları ortamdan etkileniyor. Bu nedenle tailelerin bilinçli olması gerek.”

Muhabir: SEMA TÜRKEL