Yangın, saat 19.30 sıralarında Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Depo Ardiyeciler Sanayi Sitesi içerisindeki sevkiyat amaçlı kullanılan bir dükkanda başladı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın sonucu yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan alevlere teslim oldu. Yangın kısa sürede büyürken, olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Yangın nedeniyle iş yerinde zaman zaman patlamalar meydana geldi. Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yangın esnasında depo içerisinde ve etrafında bulunan iş araçları ve tırlar da hasar gördü. Yangının gerçekleştiği depoyu ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan, 8 adet kamyon, 2 adet tır ve 4 adet forkliftin yandığını açıkladı.