Sakarya’nın Taraklı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşınca iki mahallede tahliye kararı alındı. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor.
Yangın, Taraklı ilçesi Hacıyakup Mahallesi Paşalar Konağı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Gökyüzünü kaplayan yoğun dumanlar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının hızla yayılmasıyla çevredeki yerleşim yerleri tehdit altına girdi.
Bölgede 105 personel, 24 kara aracı, 7 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale çalışmaları yürütülüyor. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Sakarya Valiliği, tedbir amaçlı tahliye kararı aldı. Bu kapsamda Geyve ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’nde bulunan 20 hanedeki yaklaşık 80 vatandaş ile Çamlık Mahallesi’nde yangına yakın konumda bulunan 5 hanedeki yaklaşık 20 kişi tahliye edilmeye başlandı.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, ekiplerin bölgede yoğun güvenlik ve müdahale önlemleri aldığı bildirildi.