Başkan Öztürk, Öz-Sağlık İş Sendikası’nın 2014 yılında 30-40 arkadaşın bir araya gelmesiyle Türkiye'deki sağlık iş kolundaki mevcut sendikaların işçilere hitap etmeyen sözleşmeleri nedeniyle ihtiyaca binaen kurulduğunu ve  hızla büyüyerek ülke genelinde 216 bin üyeye ulaştığını söyledi. Sendikanın Ankara'daki 2 nolu şubesi ise 8.400 üyeye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca sendika, Türkiye'nin 81 ilinde 85 şube ile hizmet vermekte. 

251 A A E6 A 63 E3 4320 9881 A7484048 F77 E

ÇALIŞMA SÜRELERİ VE KADRO MÜCADELESİ: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNCELİKLİ TALEPLERİ

Öztürk, 2018’de taşerondan kadroya geçiş süreciyle ilgilli sendikanın önemli bir adım attığını ve çalışma sürelerinin kısaltılmasını için çaba sarf ettiğini söyledi.

Ak Parti Ankara İl Kadın kolları yönetiminden anlamlı ziyaret Ak Parti Ankara İl Kadın kolları yönetiminden anlamlı ziyaret

Öztürk’ün söylemine göre, Avrupa Birliği'nde 35-37,5 saat olan çalışma süresine karşılık Türkiye'de haftalık 45 saatlik çalışma süresinin yüksekliği üzerinde duruluyor. Sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi ve ekonomik durumlarının güçlendirilmesi için mücadele veriliyor.

SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELE VE ADALET İSTEMİ

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarını önlemek ve adaleti sağlamak adına çeşitli girişimlerde bulunan sendika, paydaşlarıyla iş birliği yapıyor. Kadına yönelik şiddet ve sağlıkta şiddet konularında çalıştaylar düzenleyen sendika, çözüm önerileri üretiyor ve toplumu bilinçlendirmeye yönelik çaba harcıyor. Konuyla ilgili olarak aldıkları önlemlerden bahseden Başkan Öztürk, “İnternet sitemizde mobbing destek hattı başvuru formumuz var. İşçimiz üçüncü bir şahsa gerek kalmaksızın önce web sitesindeki hattımızı dolduruyor. Orada uzman profesyonel ekiplerle birlikte önce yazılı bir şekilde oraya bildirimini yapıyor, daha sonra ise o hattaki arkadaşlarımız şahıslara ulaşıyor. Bunun yanı sıra mobbingle mücadele ile ilgili direkt ulaşabilecekleri hattımızda var. Ayrıca sendikamızın şöyle de bir çok önemli ve çoğu sendikada olmayan bir tüzük kararırımız var; kadına şiddet uygulayan bir üyemizin sendika üyeliği iptal ediliyor. Kadına şiddete karşı İçişlerinin Bakanlığının bir aplikasyonu var “KADES”. Biz bu uygulamayı tüm kadın üyelerimize indirttik. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın ise bu uygulamaya benzer şekilde 'Beyaz Kod' uygulaması var. Tehlike anında bu kodu telefon yardımıyla kullanabiliyoruz ve yardım istiyoruz.” dedi.

ÜYELERLE İLETİŞİM VE DESTEK KANALLARI

Üyelerle etkileşim halinde olmayı önemseyen sendika, temsilciler aracılığıyla iş yerlerinde ve sosyal medya kanallarında üyelerine ulaşıyor. İnternet sitesinde bulunan mobbing destek hattı ve direkt ulaşılabilir iletişim hatlarıyla üyelerin yanında olan sendika, interaktif ve yenilikçi bir yapıya sahip. Öztürk bu konuda ise "Üyelerle iletişim ve etkileşim konusunda ise bizim zaten iş yerlerinde temsilcilerimiz var. Üyelerimize sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden ulaşıyoruz. Hem şubemizin hem de genel merkezimizin kanalları mevcut o şekilde üyelerimize birebir sms yoluyla vs ulaşıyoruz. Genel bir haber olduğu zaman kurulan gruplardan üyelerimize toplu bir şekilde mesaj atarak temsilcilerimizin aracılığıyla ulaşıyoruz." açıklamalarında bulundu.

ÖZEL HABER/AFİFE KAYA