Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, kent tarihinin en önemli eserlerinden olan iki bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu’nun kapılarını Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerine açtı. Rehber eşliğinde düzenlenen gezide öğrencilere, tarihi bölgede sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarihinde önemli bir yer tutan eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üniversitelerle iş birliği yapmaya devam ediyor.

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri “Arch 401-Mimari Tasarım Stüdyosu V”  dersi kapsamında, kent tarihinin en önemli eserlerinden olan iki bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ev sahipliğinde ve uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezide, yaklaşık 40 öğrenci ve öğretim görevlisinin bölgede gerçekleştirilen restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

BAŞKENTİN TARİHİ MİRASLARINA ÜNİVERSİTELERDEN YOĞUN İLGİ

Başkentin tarihi mekânlarına ülke genelindeki üniversitelerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Çankaya Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı gezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde başlattığımız nitelikli projeler sadece bu varlıkların geleceğe taşınmasını, kurtarılmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda üniversitelerin de ilgisini çekmeye başladı. Özellikle arkeopark çalışmamız esnasında geçmiş döneme ait bulunan buluntular, bu bölgede ve Ankara’nın tarihinde yeni bir sayfa açacak gibi gözüküyor. Gaziantep Üniversitesi hocaları ve üniversite öğrencilerinden sonra bugün de Çankaya Üniversitesi öğrencilerini ve hocalarını ağırlıyoruz. Diğer üniversitelerden de talep var. Bu çok sevindirici… Projeleri yaparken sadece bir belediye projesi gibi değil, aynı zamanda üniversitelerin akademik desteğini alan bir bilimsel çalışmaya da dönüştürüyoruz.”