2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WSBK) şampiyonluk için İspanya’da piste çıkan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, büyük bir talihsizlik yaşadı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Razgatlıoğlu, 10 turluk mücadelede ilk yedide bitirmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecekti. Yarışın başında yaşanan olay, tüm planları altüst etti. İyi bir start alarak liderliğe yükselen Toprak, ana rakibi Nicolo Bulega’nın temasıyla dengesini kaybedip motosikletinden düştü. Yarışa devam edemeyen milli sporcu, garaja döndüğünde kaskını sertçe bırakarak öfkesini gizleyemedi.

"BU ÇİRKEFLİK, BİLEREK YAPTI"

O anları canlı anlatan spiker, "İnanılır gibi değil, bu çirkeflik işte! Bilerek isteyerek yaptı, kasti olarak çarptı" sözleriyle tepki gösterdi. Yarış komiserleri teması inceledikten sonra, Bulega’nın "sorumsuz sürüş" gerçekleştirdiğine karar verdi ve İtalyan pilot yalnızca uzun tur cezası aldı. Ceza sonrası farkı koruyan Bulega, yarışı birinci tamamladı. Onu Alvaro Bautista ikinci, Andrea Iannone ise üçüncü sırada takip etti.

Başakşehir'de 3 puan Galatasaray'ın! Goller Leroy Sane'den geldi
Başakşehir'de 3 puan Galatasaray'ın! Goller Leroy Sane'den geldi
İçeriği Görüntüle

TARAFTARLAR'DAN TOPRAK'A DESTEK

Yarış sonrası izleyiciler, Bulega’ya büyük tepki gösterirken Toprak Razgatlıoğlu lehine tezahüratlar yaptı. Toprak, bu sonuçla şampiyonluğu bugün TSİ 15.00'te koşulacak ana yarışa bıraktı.

Kaynak: Türkiye gazetesi