Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Polatlı’da talepte bulunan kırsal mahallelerde içme suyu teknesi (SIVAT) montajı gerçekleştirildi. Polatlı’da talepte bulunan hemen hemen her kırsal mahallede montaj işlemi gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için çiftçilere verdiği destekleri çeşitlendirmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı özellikle kırsal mahallelerde (yayla ve mera alanlarında) otlayan hayvanların temiz su ihtiyacının karşılanması için Polatlı’da içme suyu teknesi (SIVAT) montajı gerçekleştirdi. Bu kapsamda Polatlı’nın kırsal mahalle muhtarları Ankara Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına verdiği dilekçe ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kırsal mahallelere içme suyu teknesi (SIVAT) montajı gerçekleştirildi.

POLATLI’DA YAKLAŞIK 45 KÖYE SIVAT

ABB, Başkent’te tarım ve hayvancılık konusunda yürüttüğü çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Başkentli yerli üreticileri kalkındırmak için desteklerini sürdüren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı şimdi de hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yeni bir projeyi hayata geçirmişti. Meralara ve yaylara otlamaya çıkarılan hayvanların temiz su kaynaklarına daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla içme suyu teknesi (SIVAT) montaj çalışmalarına başlayan ABB, Başkent genelinde 1000 noktada sıvat yerleştirme işlemi yapmayı hedefliyor. Polatlı’da da başvuru yapan yaklaşık 45 mahallede de değerlendirme yapılarak sıvat yapılma işlemi gerçekleştirilmiş olacak. İçme suyu teknesi (SIVAT) montajı henüz yapılmayan birkaç köy bulunurken onlarında yakın zamanda yapılması bekleniyor.

TALEP EDİLEN NOKTALARA SIVAT YERLEŞTİRİLİYOR

Çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda her noktaya 5 oluk ve 1 başlıktan oluşan bir takım sıvat monte eden Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar kendi imkânlarıyla 20 noktaya sıvat yerleştirirken, 119 noktada daha çalışma başlatacak. Kırsal mahallelerde hayvanların suya erişimini kolaylaştırmak için sıvat projesini hayata geçirdiklerini belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Hüseyin Şemsi Uysal şu bilgileri verdi: “Ankara kırsalında çiftçilerimize çeşitli desteklerde bulunuyoruz. Bunu çeşitlendirerek devam ediyoruz ve sıvat projesi de bunlardan biri. Hayvanların suya erişimi kolaylaştırmak ve temiz su içmelerini sağlamak amacıyla 1000 bölgede bu uygulamayı yapacağız. Yaklaşık 9’uncu aya kadar dağıtımlarımız devam edecek. Vatandaşlarımızla el ele ‘su hayır işidir’ şeklinde bir kampanya başlattık ve organizasyonunu yapıyoruz. Bu proje hayvanların et ve süt veriminin artmasına da katkı sağlayacak. Artık yaban hayvanları da suya kolay erişecek. Böylece kısıtlı su imkânlarını da boşa harcamadan değerlendirmiş oluyoruz.”

EKOLOJİK DENGENİN KORUNMASINA DA KATKI SAĞLIYOR

Sıvat desteği aynı zamanda kırsal ilçelerde hayvancılığı teşvik ederek, yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlayarak et ve süt üretimi artırmasına da katkı sağlayacak. Yaban hayatın korunması için özellikle yaban hayvanlarının yaşadığı alanlara da sıvatlar yerleştiren ABB, proje ile ayrıca kısıtlı olan su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını ve ekolojik dengenin korunmasını hedefliyor.