Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü her yıl düzenli olarak tarlalarda yaptığı kontrollere devam ediyor. Polatlı’nın tamamında süne zararlarına karşı alınacak tedbirler ve sünenin yaygınlık gösterdiği bölgelerdeki saha taraması için bölge bölge kontroller sürüyor.

Hububat hasat dönemi öncesinde bir yandan tarla kontrolleri sürerken bir yandan da Müdür Sütçü ve ekibince süne ilaçlama çalışmalarına başlandı. Türkiye’nin tahıl ambarı Polatlı’da buğdayın bir numaralı düşmanı süne zararlısının tespiti, en az mücadele kadar önemli. Bu sebeple Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü her yıl hasat öncesinde mahsulün kalitesini ve rekoltesinin düşmemesi adına gerekli tüm tedbirleri almak için yoğun bir çalışma yürütüyor. 

Polatlı'da süne çalışmaları başladı
Çiftçiler süneye karşı bilgilendiriliyor
Değişen iklim şartları tarımsal faaliyetler üzerinde etkisini gösterirken, geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı Polatlı’da bulunan birçok tarım arazisi zarar görmüştü. Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri Çiftçilerin yanında olduğunu göstererek yerinde incelemelerde bulunuyor. Bunun yanında süne çalışmasının yapıldığı şu günlerde süne tespiti ile süne mücadelesinin önemine dair çalışmalarda bulunuyor. Çalışmaların tamamlandığı yerlerde süne ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda çiftçiler de bu tip zararlılara karşı hasat öncesinde bilgilendiriliyor. 

Polatlı'da süne çalışmaları başladı (2)
Süne ile mücadeleye Sütçü bizzat katılılıyor
Polatlı ilçe tarım müdürü Burhanettin Sütçü önderliğinde uzmanlardan oluşan 5 ayrı ekip Polatlı’da bulunan buğday ekili arazileri gezerek süne ve kımıl zararlarına karşı saha taraması ve veri aktarması gerçekleştiriliyor. Bu yıl yağış miktarı geçtiğimiz yıllara nazaran artması sebebiyle ümitlenen çiftçiler, hava şartlarının en müsait olduğu zamanlarda süne ve kımılın buğdaya zarar vermemesi için Polatlı İlçe Tarım Müdürü Burhanettin Sütçü ve ekibinden ilaçlamaya dair tavsiyeler alıyor.

Polatlı'da süne çalışmaları başladı-1
Süne ile mücadele nasıl yapılır?
Buğday insan ve hayvan beslenmesi için önemlidir. Süne mücadelesi devletçe yürütülmekte ve yüzde 60’a ulaşan 2. dönem nimflere (genç nimf) karşı ilaçlama yapılmaktadır. Nimf yoğunluğunun 10 ve üzerinde olması durumunda ilaçlama gerekmektedir. Ancak çok sayıda doğal düşmanı olan sünenin mücadelesinde böceğin yumurtalarını parazitleyen, ve onların ölümüne neden olan küçük arıcıkların (Trissolcus spp)aktif olduğu tarlalarda ilaçlama yapılmaz.