18 Haziran’da Kartepe Green Park Otel’de yapılan 3. Lig Kulüpler Birliği toplantısında, 64 kulüp başkanı TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Birlik Başkanı Osman Altınkaya ile bir araya geldi. Toplantıdan çıkan en önemli karar, geçtiğimiz sezonki gibi 64 takımın dörderli gruplara ayrılması ve deplasman mesafesinin en fazla 600 km ile sınırlandırılması oldu. Böylece ulaşım ve konaklama masraflarının kulüpler üzerindeki kamburunun hafifletilmesi hedefleniyor. Ayrıca “20 oyuncu 2001 ve altı doğumlu” kotası, 2000 ve altı doğumluları kapsayacak biçimde genişletildi; futbolcuların sigorta yoluyla sözleşme fesihlerini önleyecek yeni düzenlemelerin de yolda olduğu vurgulandı.

AK Partili Gökçek’ten Mansur Yavaş’a su tepkisi
AK Partili Gökçek’ten Mansur Yavaş’a su tepkisi
İçeriği Görüntüle

POLATLI’NIN RAKİPLERİ NETLEŞTİ

Toplantının hemen ardından 2025‑2026 sezonu grup kuraları çekildi ve Polatlı 1926 Spor Kulübü’nün mücadele edeceği ekipler belli oldu: 1923 Mustafakemalpaşa SK, Beykoz İshaklı, Bulvarspor, Bursa Nilüfer FK, Çankaya SK, Çorlu Spor 1947, Edirnespor, Etimesgut SK, Fethiye İdmanyurdu, Galata, İnegöl Kafkas SK, İnkılap FK, Küçükçekmece Sinop SK, Silivrispor ve Yeşil Yalova FK. Özellikle Bursa ve İstanbul hattında yoğunlaşan rakipler, “600 km” sınırıyla birlikte Polatlı temsilcisinin deplasman yükünü kısmen hafifletecek gibi görünüyor.

Zinar Ertoğrul Ve Yönetim Kurulu

İSTİFA ÜSTÜNE İSTİFA: ÜRKÜTEN GİTTİ, ERTOĞRUL YÖNETİMİ DE GİDİYOR

Ancak kura heyecanı uzun sürmedi. Sezon sonunda görevi bırakan eski yönetimin ardından başkanlığa büyük vaatlerle seçilen Hüseyin Ürküten, henüz koltuğuna alışamadan istifa etti ve kulübün idaresi tekrar Zinar Ertoğrul ve ekibine devroldu. Edinilen bilgilere göre, 18 Haziran’daki 3. Lig toplantısına katılan Başkan Zinar Ertoğrul ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Emrah Tümtürk, Semihcan Karapınar, Mehmet Ergün ve İskender Koç önümüzdeki günlerde toplu istifa dilekçelerini sunacak. Yerel camiada henüz yeni sezon başlamadan patlayan bu yönetim krizi, Polatlı 1926 SK’nın transfer planlamasından altyapı projelerine dek pek çok başlığı belirsizliğe sürükledi.

BELİRSİZLİKLER...

Finansal tabloların sıkışık, transfer döneminin kapıda ve rakiplerin ciddi bütçelerle hazırlıkta olduğu bir atmosferde, Polatlı 1926’nın “600 km’lik deplasman” engelinden çok daha zorlu, belki de iç sahada başlayacak bir mücadeleyle yüz yüze olduğu konuşuluyor. Taraftar grupları sosyal medyada yeni yönetim arayışının hızlandırılması çağrılarını sürdürüyor.

TFF’nin sezon öncesi lisans ve tescil işlemleri için tanıyacağı süre henüz açıklanmadı, ancak geçmiş sezonlarda bu süreç genellikle Temmuz ayının ortalarında tamamlanıyor. Polatlı 1926 SK’nın yeni yönetimini netleştirip futbolcu sözleşmelerini teminat altına almak için fazla zamanı kalmayabilir. Aksi halde kulübü hem puan silme hem de transfer yasağı gibi yaptırımlar bekleyebilir. Şehrin sabırsız futbolseverleri ise tek soruya kilitlenmiş durumda: “Saha içinden önce, yönetim masasında galip gelebilecek miyiz?”

Muhabir: ÖYKÜ KARABACAK