CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sabah partilileriyle birlikte Kadıköy Halk Koşusu’na katıldı. Etkinlik öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan “İmamoğlu’na Özgürlük” pankartı nedeniyle CHP’li vekillere açılan soruşturmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
"ŞAMPİYON OLAN ASMIYOR MU?"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna ilişkin yaptığı açıklamada, İmamoğlu hakkında henüz iddianame olmadığını ancak sadece bir iddianın bulunduğunu belirterek, "Ortada iddianame bile yok, iddia var. Buna rağmen afişini, sesini her yerden yasaklatıyorlar" dedi. Özel, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan "İmamoğlu’na Özgürlük" pankartı yüzünden CHP’li vekillere soruşturma açılmasına da tepki gösterdi. "Arkadaşlarımız o afiş neden astı diye soruyorlar? Şampiyon olan asmıyor mu? Biz de 31 Mart seçimlerinin şampiyonu Ekrem İmamoğlu’nun resmini astık" ifadelerini kullandı.
"EKREM BAŞKAN'I BIRAKANA KADAR ONLARA HUZUR YOK"
Özgür Özel, İmamoğlu serbest kalana kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak "Hiç hasetlenmesinler, sürprizlerimiz devam edecek. Yaratıcı fikirler ve şok edici etkilerle enselerindeyiz. Ekrem Başkan'ı bırakana kadar onlara huzur yok. Cürmü kadar yer yakarlar! Beklesinler bakalım daha nerelere asacağız. Ekrem Başkan her yerde" dedi.