Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da partisinin 39. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada partililere güçlü bir mesaj verdi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye partililer yoğun ilgi gösterirken, mevcut İl Başkanı İlksen Özalper tek aday olarak seçime girdi.

Konuşmasında, yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i anarken duygulanan Özel, “Ferdi, gençlik yıllarımızdan beri birlikte hayal kurduğumuz bir kardeşimdi. Onunla ve sizlerle çıktığımız bu yolda bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak memleketimde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Zafer Partisi lideri Özdağ, Haymana’ya geliyor
Zafer Partisi lideri Özdağ, Haymana’ya geliyor
İçeriği Görüntüle

Özgür Özel-33

MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ

Özel, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde partisine yönelik siyasi baskılara da değinerek, “Bize saldırıyorlar çünkü değişimin ve halkın iktidar umudunun önünü kesmek istiyorlar. Belediye başkanlarımızı tutuklayarak, kongrelerimize kayyum atayarak bizi durdurabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Biz bu mücadeleyi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan partisinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na da değinen Özel şu ifadeleri kullandı: "hep beraber bu süreci birlikte götüreceğiz. Şimdi Ekrem başkanın yerine bize Cumhurbaşkanı adayı soruyorlar. Ben geçmişte de bunu hep öyle düşündüm, hep öyle söyledim. ‘Ekrem başkanın yerine Cumhurbaşkanı adayınız var mı?’ Diyorum ki ‘Var.’ ‘Kim?’ Vallahi ben değilim. Sensin, bu salonda oturan herkes benim Cumhurbaşkanı adayım. Benim Cumhurbaşkanı adaylarım sizsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA