Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünyanın en prestijli trenlerinden biri olan Venice Simplon Orient Ekspres’in bu yıl ikinci kez Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Güllü'nün ölümüne ilişkin yeni detay: Ekipler bile yürüyememiş
Güllü'nün ölümüne ilişkin yeni detay: Ekipler bile yürüyememiş
İçeriği Görüntüle

Bakan Uraloğlu, lüks trenin bu yılki ilk seferini 4 Haziran’da Türkiye’ye giriş yaparak gerçekleştirdiğini, 6 Haziran’da ise İstanbul’dan ayrıldığını hatırlattı. Orient Ekspres’in yeni seferinin Paris’ten başlayacağını belirten Uraloğlu, “Fransa’nın başkenti Paris’ten yola çıkan tren; Almanya, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden ülkemize ulaşacak. 1 Ekim 2025 saat 08.00’de Türkiye’ye giriş yapacak tren, 3 Ekim’de saat 14.05’te Bakırköy’den hareket ederek aynı gün 23.30’da Kapıkule’den çıkış yapacak” ifadelerini kullandı.

16 VAGONDAN OLUŞUYOR

Toplam 16 vagondan oluşan Venice Simplon Orient Ekspres’in, Paris-İstanbul hattında düzenlenen nostaljik yolculuklarla yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Uraloğlu, “İstanbul’a trenle gelen yolcular dönüşlerini uçakla yapıyor. İstanbul-Paris seferine ise yeni bir yolcu grubu katılıyor” dedi.

Kaynak: İHA