İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından “KAFES-32" operasyonunda örgüt elebaşı İsmail Süner'in yakalandığını duyurdu. Peki, Örgür elebaşı İsmail SÜNER kimdir? İsmail SÜNER mekanları? İsmail SÜNER nerede yakalandı? Alanya'da İsmail Süner'in elebaşı olduğu çete çökertildi. İsmail Süner Kimdir? Ne İş Yapıyor?  İşte soruların cevapları...

İsmail Süner kimdir?

Antalya (Alanya) merkezli Adana ve Kahramanmaraş'ta aynı anda düzenlenen "KAFES-32" operasyonlarında, İsmail SÜNER'in liderliğini yaptığı Organize Suç Örgütü etkisiz hale getirildi❗

Türk milletine duyurulur ki: Suça bulaşanlara, halkımızın huzurunu kaçıranlara ve organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız❗️

❌ Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde "KAFES-32" çerçevesinde, örgüt lideri İsmail SÜNER dahil olmak üzere toplam 1⃣1⃣ şüpheli gözaltına alındı.

❌ Organize suç örgütünün Antalya (Alanya) genelinde yaptığı faaliyetler:

? İş yerlerine saldırarak esnafları tehdit edip para talep etmeleri, ? Örgüt lideri ve bazı üyelerin mağdur şahısların evlerine silah zoruyla girerek kaçırma olayları, ? İnternet bankacılığı üzerinden şahısların hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktarmaları ve polise gitmeme konusunda tehdit etmeleri, ? Müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alarak, bu evleri kendilerinin işleteceğini söyleyerek tehdit etmeleri, ? Uyuşturucu ve silah bulundurma suçlarından sorumlu tuttukları mağdurları grup halinde darp edip kaçırmaları, ? Darp edilen mağdurları zorla para almaya zorlayarak senet imzalatmaları, ? Kalabalık gruplarla dolaşarak halk ve esnaf üzerinde baskı kurmaları şeklinde tespit edildi.

Kahraman polislerimizi gerçekleştirdikleri operasyon için tebrik ediyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle olsun??

Hangi ölçekte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adaletin önüne teslim edeceğiz.

İsmail Süner nerede yakalandı?

İsmail Süner, Kafes 32 operasyonu kapsamında Antalya merkezli, Kahramanmaraş ve Adana'da aynı anda düzenlenen operasyonda yakalandı.

Muhabir: ÖMER YILDIZCI