Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son verilere göre, Türkiye genelinde hafta ortasında yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerine yükselecek.
Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonuna dek etkisini sürdüreek. Pazar günü bazı bölgelerde beklenen sağanak yağışlar öncesinde, hava sıcaklıkları yüksek derecede seyredecek.
40 DERECEYİ AŞACAK
Termometrelerin bugün Antalya ve Diyarbakır’da 40 dereceyi görmesi, İzmir, Muğla ve Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 38-39 dereceye çıkması bekleniyor.
Uzmanlar, özellikle sıcaklıkların yüksek seviyede olacağı saatlerde açık alanlarda uzun süre kalınmaması ve bol sıvı tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.