ANKESOB Abdullah Caner Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, bakanlık bürokratları, federasyon başkanları, ANKESOB yönetimi ve çok sayıda oda başkanı katıldı. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Memiş, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Başkanı Yusuf Aslantürk ile ANKESOB Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri ve Birliğe bağlı oda başkanları da iştirak etti. Toplantıya ayrıca ANKESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Davut Yaşar ile birlikte Polatlı Lokantacılar Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hıdır Çavuş, Polatlı Sobacılar, Kalaycılar ve Nalbantlar Esnaf Odası Başkanı Cabbar Çepur ve Polatlı Marangozlar Keresteciler Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Haluk Bilici de toplantıya katılım sağladı.

ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GETİRİLDİ

Toplantıda, esnaf ve sanatkârların güncel sorunları, sektör bazlı talepler ve çözüm önerileri görüşüldü. Katılımcılar, özellikle kayıt dışılıkla mücadele, vergi yükleri, finansmana erişim, mesleki eğitim, yeni nesil esnaflığın desteklenmesi gibi konulara dikkat çekti. Oda başkanları, sahadan gelen beklentileri birinci elden aktarma imkânı bulurken, Bakan Yardımcısı Gürcan ve bakanlık yetkilileri çözüm odaklı değerlendirmeler yaptı.

Ankesob 2

"TOPLANTI SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ"

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Esnaf teşkilatımızın öncelikli gündemlerini ve ortak sorunlarını yetkililerimizle doğrudan paylaşabildiğimiz bu toplantı, son derece verimli geçti. Sayın Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan başta olmak üzere tüm katılımcılara yapıcı yaklaşımları ve katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

Polatlı Duatepe Kooperatifi zirveye oynuyor
Polatlı Duatepe Kooperatifi zirveye oynuyor
İçeriği Görüntüle

BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantı sonunda söz alan yetkililer, esnaf ve sanatkârların ekonomideki yerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, kamunun ve meslek kuruluşlarının iş birliği içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, toplantıya katılan oda başkanlarına, federasyon temsilcilerine ve bakanlık yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ederek, toplantının esnaf teşkilatına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Muhabir: Neslihan Efe