Galatasaray, Trabzonspor’u 3-0 mağlup ederek Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Teknik Direktör Okan Buruk, "Bu sezonki hedefimiz iki kupaydı, biri geldi, şimdi sıra lig şampiyonluğunda" dedi.
Basın toplantısında konuşan Buruk, erken bulunan gollerin işlerini kolaylaştırdığını belirterek, "İki yarıda da erken goller bulmamız bizi rahatlattı. Genel olarak güzel bir final oldu. Trabzonspor da iyi mücadele etti. Rakibimizi ve Fatih hocayı tebrik ediyorum. Oyuncularımı gönülden kutluyorum, bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
HEDEF İKİ KUPA
Sezon başında koydukları hedefin iki kupa olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Avrupa’da istediğimiz başarıyı sağlayamadık ama elimizde iki kupa şansı vardı. Türkiye Kupası’nı kazandık, şimdi gözümüz hafta sonu oynayacağımız lig finalinde. Beşinci yıldız bizim en büyük hedefimiz" dedi. Galatasaraylı yöneticilere ve taraftarlara da teşekkür eden Buruk, “Çok güçlü bir takım kurduk, büyük bir emek var. Taraftarımızla birlikte bu başarıyı büyütmek istiyoruz” diye konuştu.
Avrupa’da da hedeflerinin yüksek olduğunu vurgulayan Buruk, "Türkiye'de son yıllarda çok önemli başarılar elde ettik. Artık Galatasaray’ı Avrupa’da da yeniden en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi bizim için en önemli platform. Bu sezon lig şampiyonluğu ile oraya yeniden katılıp, kalıcı başarılar elde etmek istiyoruz" dedi.
Trabzonspor’un kupa seremonisine katılmamasıyla ilgili soruya da yanıt veren Buruk, "Bu konuda eleştirilecek bir durum yok. Rakibimiz, kararın bizimle ilgisi olmadığını iletti. Saygı duyuyorum. Farklı bir duruş sergilediler. Biz Beşiktaş maçında seremoniye katılmıştık ama her takımın duruşuna saygımız sonsuz" açıklamasında bulundu.