Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ile ilgili yürütülen davada erteleme kararı alındı. Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ana soruşturma dosyasındaki gelişmelerin beklenmesine hükmederek, duruşmanın 5 Kasım 2025 tarihinde gerçekleşmesine karar verdi.

Mersin'de deprem meydana geldi
Mersin'de deprem meydana geldi
İçeriği Görüntüle

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Davanın 15’inci duruşmasına tutuksuz sanık Mehmet Yaşar Durukan, Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun yanı sıra taraf avukatları katıldı. Savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Durukan, kimlik ve kişisel bilgilerinin bazı yabancı internet sitelerinde yayınlandığını, bu durumun güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti.

Heyet, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Yazıcıoğlu ile birlikte beş kişinin daha hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ana soruşturmanın sonucunun beklenmesine hükmetti.

Kaynak: İHA