Mazot gübre desteği ödemelerinde geri sayıma geçildi. Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde geçtiğimiz hafta askıya çıkarılan listelerin indirilmesiyle gözler destek ödemelerinin yapılmasına çevrildi. Polatlı’da kaç çiftçiye ne kadar mazot gübre desteği ödeneceği de belli oldu. Detaylar haberimizde…

Arpa, buğday, çavdar ve yulafta erkene alınan 2022 yılı mazot gübre desteği ödemeleri ile ilgili 21 Ekim'de askıya çıkarılan icmaller, Salı günü askından indirildi. İcmallerin askı süresinin tamamlanmasıyla birlikte destek ödemelerinin önünde bir engel kalmadı. Polatlı çiftçisine bu dört ürünle ilgili mazot gübre desteğinin en yakın süre içinde çiftçiye ödenmesi bekleniyor. Çiftçiye yapılacak destek ödemeleri sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. Polatlı’da kaç çiftçiye ne kadar mazot gübre desteği ödenecek detaylar haberimizde.



POLATLI’DA 8 BİN 317 ÇİFTÇİYE 134 MİLYON 364 BİN TL

2023 yılında ödenecek mazot gübre desteği sadece 6 üründe (arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) erkene alınarak ödemeler 2022 yılı içinde yapılacak. Mazot gübre desteğinin bu 6 üründe erken ödenmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yayınlanmasının hemen ardından 21 Ekim'de Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de destek icmallerini askıya çıkardı.  Arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltikte ​​2022 yılı mazot ve gübre desteği askı icmalleri 21 Ekim'den itibaren 5 gün süre ile askıya çıkarılırken, Salı günü saat 17.00'de askıdan indirildi. Askı icmallerin tamamlanmasıyla birlikte, destek ödemelerinde geri sayıma geçilerek, ödemelerin en kısa sürede çiftçiye ödenmesi bekleniyor. Polatlı’da arpa, buğday, yulaf ve çavdar ürünleri için 8 bin 317 çiftçiye 134 Milyon 364 Bin TL mazot gübre desteği ödemesi yapılacak.



MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖNE ÇEKİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan '2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar' ile çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemeleri öne çekilerek sistem değişikliğine gidildi. Söz konusu karar ile ÇKS'ye kayıtlı olarak hububat üreten çiftçilere, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre destekleri, 2023'ün Mart ayı yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. Ödemelerin öne çekilmesiyle çiftçilerin ekim döneminde maliyetleri düşünmeden üretim yapması hedefleniyor. Mazot desteği ödemeleri, ürün bazında yüzde 203-395 arasında değişen oranlarda artırıldı. Gübre desteği ödemelerindeki artış ise ürün bazında yüzde 130-163 arasında değişen oranlarda gerçekleşti.