CHP İstanbul İl Kongresi’ne yönelik şaibe iddiaları sonrası açılan davada mahkeme, kongrenin iptaline karar verdi. Karar kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve mevcut yönetim görevden alındı.
"CHP'Yİ KAYYIMA BIRAKMAYACAĞIZ"
Mahkeme, İstanbul İl Başkanlığı’na geçici olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan bir heyeti görevlendirdi. Geçen yıl partiden istifa eden, geçmişte CHP’de milletvekilliği ve yöneticilik yapan Gürsel Tekin, görevlendirilmesinin ardından ilk açıklamayı yaptı.
Tekin, kararı televizyondan öğrendiğini belirterek, “Partimizin adliye koridorlarından kurtulması için elimi taşın altına koyacağım. Partimizi kayyıma bırakacak değiliz. CHP’yi birlik beraberlik içinde kongreye götüreceğiz. CHP bizim evimiz, yuvamız, her şeyimizdir. Tüm arkadaşlarımız rahat olsun, CHP’yi CHP’liler yönetecek” ifadelerini kullandı.
"PARTİNİN ABİLERİ OLARAK GÖREV YAPACAĞIZ"
Tekin ayrıca gazeteci Alişer Delek’e yaptığı açıklamada, “4 eski ilçe başkanı ve ben atandık. Partinin abileri olarak görev yapacağız. CHP’de ben ev sahibiyim. Amacımız partiyi adliye koridorlarından, kavga alanlarından kurtarmak ve iktidara taşımak. Süreci ve ne yapacağımızı kısa sürede belirleyeceğiz” dedi.