1980 ihtilali ile siyasete bir süre ara verilmiş olsa da Askeri yönetimin bitip siyasi hayata dönüşüm 1983 yılında ilk yapılan genel seçimle tekrar başladı. Siyasetin tekrar yaşamımıza girmesiyle birlikte seçim hareketliliği ve vekil olma savaşları da böylece başlamış oldu.

ANAP, SHP, SODEP, DYP, DSP, MHP, RP ve daha irili ufaklı birçok Parti'nin seçimlere girdiği ortamda 2002 den sonra siyaset arenası daha farklı şekil aldı. ANAP ortadan silindi. Yerine güçlü bir şekilde AKPARTİ aldı.

1993 yılından itibaren partilerden sürekli milletvekili aday adayı ve aday çıkartmış olsak da hiç sonuç alamadık. Milletvekilimiz de olmadı. Peki Polatlı hizmetsiz mi kaldı?

1990 yılından itibaren,1980 siyaset yasağı getirilmiş olan liderlerin siyasi yasakları kalkınca siyasette yeni bir dönem başladı (koalisyonlar).

Büyüyen gelişen Polatlı 1990 yıllarından sonra büyüyen ve gelişen sorunlarda kendiliğinden büyümeye başlamıştı.

Bunların en önemlisi "SU" idi.

DYP ilçe başkanı Şinasi Genç ile koalisyon ortağı SHP ilçe başkanı Sami Baykan ile birlikte o dönem en büyük projesi 80 km Yüzükbaşı köyünden  temelini attırarak suyun gelmesini başardılar.

Ankara çalışmaya günlük gidip gelen Memur ve işçilerin bitmeyen çilesi "ULAŞIM" dı.

En büyük projelerden birisi Ankara-Polatlı arası çift yol çalışması başladı.

Büyüyen ve gelişen ilçemizde "SAĞLIK" sorun teşkil etmekteydi. Cumhuriyet Mahallesi Turan Caddesi üzerinde bulunan hastane yetersiz kalmaktaydı. Şu an yıkılan o dönemin yeni hastanesi olan Duatepe Devlet Hastanesi yapılmıştır.

Tarımın dışında ilçe ekonomisinin geliştirmek ve büyütmek aynı zamanda gençlerimize iş imkânları sağlamak için "OSB" Organize Sanayi Bölgesi temeli atıldı.

Polatlı'nın geleceğine ve ekonomiye yön verecek olan O.S.B temel atılması ve büyümesi yönünde çalışmalar başladı.

Evet! İlçemiz büyüyor ve hızlı bir şekilde gelişiyordu. Ekonomi sadece tarım yetersiz kaldığı yerde öncelikli olarak O.S.B daha sonra da "ÜNİVERSİTE" konuları vardı.

Üniversite gelmesi o dönemlerde başladı. Sadece üniversite konusunda fazla başarılı olamadık.

YHT istasyonun kurulması, Sakarya zaferinin Devlet töreni olmasının sağlanması, Sakarya zafer alanlarının Milli Park alanına dönüştürülmesi…

Yapılan hizmetleri en büyüklerini bu şekilde sıraladık. Yazmadığım daha küçük projeler de mevcuttur.

Bu hizmetlerin birçoğu ilçe başkanları ve belediye başkanları tarafından yapılmıştır.

İlçe başkanları ve belediye başkanlarımız özverili çalışmaları sonunda Polatlı'ya ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri getirmişlerdir.

Evet çok zorlanmış olsalar da sonuçta hizmetler gelmiştir.

Tabi ki milletvekilimiz olsa idi hem daha kolay hem de yapılanların da daha fazlası olur muydu? Çalışırsa tabi ki olurdu.

Yeni seçim sisteminde milletvekilinin çok karşılığı da kalmamış durumda. Hal böyle olunca milletvekili mecliste yasa yapıcı durumda tıkanıp kalmıştır. Bu yeni sistemde bulunduğu yöreye hizmeti bundan böyle güçlü ilçe başkanı ve Belediye başkanının birlikteliği, uyumlu çalışmaları ilçemize çok daha projeler kazandırır.

Kısa da olsa geçmiş dönemden  günümüze hizmetleri nasıl geldiği ile ilgili bir yolculuk yaparak anlatmaya çalıştım.

1960 yılından  günümüze kadar sizin tabirinizle milletvekilimiz yok diyorsunuz ya; Bence var!

Onlar; Polatlı sevdalısı Polatlı insanı her zaman değer veren kapısı ve gönlü açık olan

Bülent Kuşoğlu ve Geçmiş dönem MHP milletvekilliği yapmış Sedat Çevik'tir.