Mikroalgler, çeşitli mikroskobik su organizmaları grubudur. Bitkiler gibi, genellikle fotosentez yoluyla güneş ışığından enerji üretirler. Ancak temel yönlerden bitkilerden farklıdırlar . Örneğin, karada değil suda büyürler ve besinleri kökler yerine doğrudan emerler. Bazı mikroalgler zararlı olarak görülürken , diğerleri faydalı ürünler sağlar.

Tüketiciler, işletmeler ve araştırmacılar son yıllarda mikroalglere artan bir ilgi göstermiştir. Arthrospira platensis'in (spirulina) gıda takviyesi olarak kullanılması bir örnektir. Diğerleri, mikroalglerin mahsul destek araçları, biyoplastikler veya biyoyakıtlar olarak nasıl kullanılabileceğini içerir.

Bununla birlikte, büyük ölçüde incelenmemiş bir soru, mikroalglerin “tarımsal gıda” uygulamalarının iklim değişikliğini azaltmak veya iklim değişikliğine uyum sağlamak için umut verici seçenekler sunup sunamayacağıdır.

Geçici cevaplar sağlamak için yola çıkan yeni bir akademik makale gıda takviyeleri, hayvan yemleri, biyogübreler, biyostimülanlar ve biyokömür hammaddeleri gibi mikroalgler hakkında mevcut kanıtları gözden geçirdi. Daha sonra, bu beş mikroalg uygulamasının iklim eylemlerinin temeli olarak hizmet etme potansiyelini değerlendirdi.
Mikroalgler, Meksika ve Çad gibi uygun türlerin doğal olarak bulunduğu çeşitli ülkelerde geleneksel gıdalar olarak kullanılmıştır .

Günümüzde mikroalg gıda takviyeleri esas olarak sağlık bilincine sahip tüketiciler tarafından tüketilmektedir . Yine de, yetersiz beslenmeyi ele almak ve beslenmenin zayıf olduğu yerlerde sağlığı iyileştirmek için de kullanılabilirler . Gıdalar olarak mikroalgler, yüksek kaliteli proteinler , lipitler ve vitaminler dahil olmak üzere güçlü besin kaynakları olabilir .

Mikroalg üretimi, onu bitkisel veya hayvansal üretimden açıkça ayıran özelliklere sahiptir. Verimli toprak gerektirmez. Yerel hava düzenlerinden büyük ölçüde bağımsızdır ve potansiyel olarak suyu geri dönüştürebilir. Sürekli hasat için yüksek üretkenliğe ve kapsama sahiptir. Bu teknolojik profil, iklimsel şoklarla başa çıkmak için çok uygundur, bu nedenle mikroalg üretimi iklime dayanıklı olabilir . Mikroalgal biyokütlenin gıda olarak veya diğer uygulamalar için verilmesi de bu nedenle iklime dirençli olabilir.

Mikroalg , deniz yosunu ve böcekler gibi yeni yemler , otlar ve yem bitkileri gibi temel yemlere protein açısından zengin tamamlayıcılar sağlayarak hayvan üretiminin sürdürülebilirliğini artırma seçenekleri sunar. Mikroalg yemleri sığır, keçi, koyun, domuz, kümes hayvanları ve balıklar üzerinde test edilmiştir. Sonuçlar tipik olarak gelişmiş üretkenliği, ürünlerin daha iyi beslenme kalitesini veya her ikisini de içeriyordu . Mikroalgler ayrıca iklim değişikliğine bağlı hayvan ölümlerinin giderek artan bir endişe kaynağı olduğu yerlerde güvenli bir yem kaynağı sağlayabilir .

Küresel mahsul üretimi, mahsul verimliliğini artırmak için büyük ölçüde kimyasal gübrelere güvenmeye devam ediyor. Ancak, bu tür ürünler bazen tarımsal sürdürülebilirliği baltalayabilir veya iklim değişikliğinin etkileriyle iyi başa çıkamayabilir .

Biyogübreler ve biyouyarıcılar, mahsul üretimini artırmak için doğal alternatif seçeneklerdir. Biyogübreler bitkilere besin sağlar. Biyostimülanlar , bitkilerde veya köklerle ilişkili mikroplarda biyolojik veya kimyasal süreçleri uyararak bitki büyümesini destekler.

Mikroalg bazlı biyogübreler ve biyouyarıcılarla ilgili erken çalışmalar, bunların üretkenliği artırırken, aynı zamanda yüksek sıcaklıklar, su kıtlığı ve toprak tuzluluğu gibi iklimle ilgili streslere karşı ekinlerin direncini artırabileceğini öne sürüyor. Örneğin işlenmiş mısır bitkileri, işlenmemiş bitkilerden daha gelişmiş kökler gösterdi. Bu, kuraklığa karşı daha iyi direnç sağladı.

Mikroalgler ayrıca biyokömür veya kömürleşmiş biyokütle yapmak için alg biyokütlesini kullanarak mahsul üretimini destekleyebilir. Tarlalara biyokömür uygulamak, toprak verimliliğini artırabilir ve toprağın su tutma kapasitesini artırabilir. Bu tür etkiler, mahsullerin düzensiz yağışlar ve aşırı hava olayları gibi iklim değişikliği etkileriyle başa çıkmasına yardımcı olabilir.