COP15, koruma bilimcilerinin IPCC iklim bilimcileri grubuna eşdeğer olan Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetlerine İlişkin Hükümetlerarası Bilim-Politika Platformu'nun (IPBES) çalışmalarıyla kısmen bilgilendiriliyor. IPBES'in 2019'da yayınlanan en son Küresel Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Değerlendirmesi, yalnızca ekonomik göstergelerin ötesinde doğal değeri yakalamak için daha kapsayıcı bir çerçeve olarak “doğanın insanlara katkıları” terimini desteklemektedir.

Belirtilen amaç, doğanın ve diğer türlerin “sadece metalar” olmadığını vurgulamak ve doğanın “insanların yaşam kalitesine” hem maddi hem de maddi olmayan katkılarını vurgulamaktır.

Rapor, biyolojik çeşitliliğin korunması için bir temel olarak daha geniş bir çevresel dünya görüşü ve değerleri yelpazesini dahil etmeye teşebbüs etmesi nedeniyle övgüye değerdir . Bununla birlikte, yaklaşımının insan merkezli olduğunu savunuyoruz. İnsan olmayan türler, bize sağladıkları açısından hâlâ yalnızca araçsal olarak değer görmektedir.
İnsanlar ve doğal varlıklar arasındaki ilişki, hala diğer türlerin insanların “iyi bir hayat” yaşamasına yardımcı olmak için algılanan faydası etrafında toplanmıştır. Dünya akrabalarımızın iyi yaşamlarına, gelişmek için neye ihtiyaç duyabileceklerine dair açık bir referans yoktur.