İklim değişikliği, Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşı ve korona salgını - bunların hepsi birlikte gençler arasında yüksek psikolojik strese yol açıyor. Ancak krizlere karşı duyarlı olmak fırsatlar da sunuyor.Dijital bir dünyada büyümek, sadece ebeveynlerin teknolojiyi kullanmasına yardımcı olmak anlamına gelmez. Ayrıca akıllı telefonda her saniye bu dünyanın felaketlerine tanık olmaya yol açar.
Gençlerin sıklıkla istediği şey sosyal ve psikolojik destektir. Berlin Charité çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümü müdürü Christoph Correll, hastanelerdeki bakımın yanı sıra, her şeyden önce, gençlik merkezleri ve okul psikologları tarafından sağlananlar gibi daha fazla önlemeye ihtiyaç olduğunu söylüyor. Covid salgını sırasında risk ve koruyucu faktörler hakkında uluslararası bir ankete liderlik ediyor.İlk sonuçlardan sonra çarpıcı olan: Ergenler ve yetişkinler egzersizi yani fiziksel aktiviteyi en önemli başa çıkma stratejilerinden biri olarak belirtmişlerdir. Stresli durumlarda yardımcı olabilecek tek şey spor değildir.Bir kişinin bu krizlerle nasıl başa çıktığı bireyseldir. Esneklik - yani psikolojik direnç - büyük ölçüde değişir, ancak eğitilebilir. Mainz'deki Leibniz Dayanıklılık Araştırma Enstitüsü'nden dayanıklılık araştırmacısı Isabella Helmreich, "Çocukların erken yaşta stres ve zor durumlarla iyi başa çıkmayı öğrenmeleri, önleyici bir etkiye sahip olabilir" diyor.
Uzmanlar, 14 ila 29 yaşındakilerin dörtte birinin toplumla temasını kaybetme riski altında olduğunu tahmin ediyor. Bunlar, her şeyden önce, düşük eğitim düzeyine sahip olanlar ve ekonomik olarak kötü konumlanmış ebeveyn evleri olan ve birbiriyle yakından ilişkili olanları içeriyordu. Bu krizleri iyi atlatmak için eğitim ve çalışma fırsatları çok önemlidir. Buna yatırım yapmalısınız. Uzmanlara göre gençleri vurabilecek en kötü kriz her zaman ekonomik bir krizdir. İyi ekonomik durum nedeniyle - ayrıca gençlerin işgücü piyasasında çok acil aranması nedeniyle - mevcut kriz durumu kısmen yumuşatılacaktır.