Konya'nın Kulu ilçesi, bugün öğleden sonra saat 15.46’da yaşanan 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü Kulu ilçesine bağlı Kırkuyu Mahallesi olarak belirlendi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, sadece Konya'da değil; Ankara, Aksaray, Kırşehir ve çevre illerde de hissedildi.
Depremle birlikte vatandaşlar panik içinde evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Özellikle Kulu ilçe merkezinde yaşanan kısa süreli şok anları, cep telefonu kameralarına yansıdı. Vatandaşlar, depremin ilk anlarında büyük bir gürültüyle sarsıldıklarını ve korku içinde dışarı fırladıklarını anlattı.
Depremi hissettikleri anda bina duvarlarının gıcırdadığını söyleyen bir ilçe sakini, “Bir anda her yer sallanmaya başladı. Eşyalar yerinden oynadı. Ne olduğunu anlayana kadar deprem çoktan geçmişti ama etkisi çok büyüktü” ifadelerini kullandı.