Ankara’nın en yoğun noktalarından biri olan Kızılay’da sabah saatlerinde trafik adeta kilitlendi. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, her gün olduğu gibi bu sabah da yoğunluk nedeniyle dakikalarca ilerlemekte zorlandı. Trafik ekipleri ise duruma müdahale etmek için harekete geçti.

Özellikle yol kenarına park eden araçlar trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Park yasağına rağmen araçlarını uygun yer bulamadıkları için yol kenarına bırakmak zorunda kalan sürücüler, çekiciyle karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren Sakarya Caddesi boyunca park eden tüm araçlar tek tek çekildi.

Kızılay Trafik 3

Ayaş’ta birlik ve beraberlik sofrası kuruldu Ayaş’ta birlik ve beraberlik sofrası kuruldu

YILLARDIR ÇÖZÜLEMİYOR

Kızılay Meydanı ve ona bağlı caddelerde yaşanan trafik yoğunluğu, yıllardır çözülemeyen bir sorun olarak vatandaşların şikayetleri arasında yer almaya devam ediyor.

Günün erken saatlerinden itibaren yolların tıkanması, toplu taşıma kullananları da zor durumda bırakıyor. Otobüs ve dolmuşların ilerlemekte güçlük çekmesi, yayaların da işini zorlaştırıyor.

Kızılay Trafik 2

Ankara’nın nüfusunun her geçen yıl artmasıyla birlikte trafikteki araç sayısının da arttığı gözlemleniyor. Ancak buna rağmen Kızılay ve çevresindeki yolların mevcut yoğunluğa cevap verememesi, sorunun daha da büyümesine neden oluyor. Vatandaşlar, kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtiyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri uyararak yol kenarına park etmenin yasak olduğunu hatırlatırken, vatandaşlar ise park alanlarının yetersizliğinden şikayet ediyor. Mevcut otoparkların dolu olması, sürücüleri çaresiz bırakıyor. Bu durum her sabah olduğu gibi bugün de Kızılay trafiğini çileye dönüştürdü.

Muhabir: ÖYKÜ KARABACAK