19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’nın Keçiören ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Keçiören Belediyesi, günler öncesinden başlattığı etkinliklerle bayram heyecanını ilçeye taşıdı. Kutlamalar, 19 Mayıs günü hız kesmeden devam ederken, bu yıl ilçede anlamlı bir etkinlik olarak "1919 Atatürk Koşusu" gerçekleştirildi.
GENÇ SPORCULARLA SOHBET EDİLDİ
Etkinlik kapsamında, sabah saatlerinde genç sporcular koşunun başlangıç noktası olan Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi önünde bir araya geldi. Koşu öncesinde ısınma hareketleri yapan sporculara özel gereksinimli sporcularda eşlik etti. Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer de katıldı. Başkan Özarslan ve Milletvekili Dinçer, koşuya katılan gençlerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Özarslan’ın genç sporcularla kurduğu samimi diyaloglar renkli anlara sahne oldu.
BAŞKAN ÖZARSLAN'IN KATILIMI İLE KOŞU BAŞLADI
Saat 11.00 itibarıyla, zabıta ekiplerinin geçici olarak trafiğe kapattığı güzergahta koşu başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın start vermesiyle birlikte genç sporcular, 1919 metre sürecek olan koşuya başladı. Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'nden başlayan koşu, Keçiören Belediyesi önünde sona erdi. Ter döken genç sporcular, milli bayram coşkusunu yaşadı.
GENÇ SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Koşunun tamamlanmasının ardından Keçiören Belediye binası önünde ödül töreni düzenlendi. Başkan Özarslan, dereceye giren genç sporculara plaket ve para ödüllerini takdim etti.