Karaman'da, 78 yaşındaki bir kadın, akıl sağlığı yerinde olmadığı ileri sürülen oğlu tarafından darp edilip evine kilitlendi. Olay, Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir evin ikinci katında meydana geldi.
DARP EDİLİP EVE KİLİTLENDİ
Edinilen bilgilere göre, 40 yaşındaki M.T., annesi A.T.’yi darp ettikten sonra onu evine kilitleyip olay yerinden uzaklaştı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
"HUZUREVİNDE ÖLECEĞİME, KENDİ EVİMDE ÖLEYİM"
Kendi imkânlarıyla evden çıkan yaşlı kadın, polis ekiplerine oğlunun kendisini darp ettiğini ve ardından kaçtığını anlattı. Polis, kadını huzurevine yerleştirme teklifinde bulundu fakat kadın, “Ben ölürsem öleyim, onu uzaklaştırmanız yeter. Başka bir şey istemiyorum. Huzurevinde öleceğime, kendi evimde öleyim.” diyerek teklifi reddetti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis ekipleri, M.T.’yi yakalamak için çalışma başlatırken, darp edilen kadın sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerin ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Oğlu M.T.’nin geçmişte bir ay süreyle akıl hastanesinde tedavi gördüğü ve tedavi sürecini tamamladıktan sonra hastaneden çıktığı bildirildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.