Türkiye’nin en iyi korunan yapılarından biri: Bozcaada Kalesi
Türkiye’nin en iyi korunan yapılarından biri: Bozcaada Kalesi
İçeriği Görüntüle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos 2025 tarihinde İstanbul Havalimanı’nda tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, aynı gün içerisinde 282 bin 70 yolcu ve bin 698 uçuşun gerçekleştiğini belirterek, bu rakamların yalnızca Türkiye değil, Avrupa havacılık tarihinde de en yüksek günlük yolcu ve uçuş sayısı olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu.

İstanbul Ve Antalya, Dünya Havacılığına Damga Vurgu! (1)

Bakan Uraloğlu, "İstanbul Havalimanımız, 2 Ağustos 2025 tarihinde günlük 282 bin 70 yolcu ve bin 698 uçuş ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek yolcu ve uçuş sayısına ulaşarak bir kez daha tarihi bir rekora imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

ANTALYA’DA DA REKOR KIRILDI

Rekor yalnızca İstanbul’la sınırlı kalmadı. Antalya Havalimanı da 2 Ağustos’ta hem uçuş hem yolcu sayısı açısından yeni bir zirveye ulaştı. Bakan Uraloğlu, "Antalya Havalimanımız bir günde bin 225 uçuş ve 228 bin 427 yolcu ile tüm zamanların rekorunu kırdı" dedi.

Kaynak: İHA