İslam Memiş, özellikle altın, gümüş, dolar ve Bitcoin piyasaları için "kırmızı alarm" vererek, önümüzdeki günlerde sert bir kırılmanın yaşanabileceğini belirtti ve net bir tarih verdi. Memiş, doların 40,62 TL seviyesinde sabit kaldığını, ancak Euro/dolar paritesindeki yükselişin Euro/TL kuruna otomatik olarak yansıdığını ifade etti. Yatırımcılara aceleci davranmamaları tavsiyesinde bulunan Memiş, dolar ve Bitcoin'in hâlâ "ucuz" seviyelerde olduğunu savundu.
KRİTİK HAFTA BAŞLIYOR
Memiş'in en dikkat çekici uyarısı ise altın ve gümüş piyasalarına yönelik oldu. Ons altının 3.385 dolar seviyesinde seyrettiğini belirten Memiş, "Yarın sert bir kırılma göreceğiz" diyerek, yönün tamamen ABD ve Rusya arasındaki gerginlikten gelecek açıklamalara bağlı olduğunu vurguladı.
-
Ons Altın: Yukarı yönlü bir kırılma durumunda 3.440 ve 3.500 dolar seviyeleri direnç olarak öne çıkarken, olumlu açıklamalarla 3.305 ve 3.280 dolar seviyelerine gerileme bekleniyor.
-
Gram Altın: Serbest piyasada 4.435 TL seviyesinde olan gram altın için ise 4.350-4.450 TL aralığının takip edilmesi gerektiği ifade edildi.
-
Gümüş: Gram gümüşün 50 TL'nin üzerine çıktığını belirten Memiş, hedefin 55 TL olduğunu ancak 48-52 TL bandında hareket beklediklerini söyledi.
Memiş, bankalardaki makas farkı nedeniyle yatırımcıların zarar ettiğini belirterek, fiziki altın ve gümüşe geçiş yapmak isteyenler için bugünkü fiyat hareketlerinin bir fırsat olabileceğini dile getirdi