Ukrayna ve İngiltere arasında 100 yıllık ortaklık anlaşması imzalandı Ukrayna ve İngiltere arasında 100 yıllık ortaklık anlaşması imzalandı

Bugün Türkiye ve Irak'ta yaşanan depremler, bölgede paniğe neden oldu. İlk sarsıntı öğle saatlerinde Türkiye’de, ikinci ise akşamüstü Irak’ta meydana geldi. AFAD, her iki depremle ilgili ilk bilgileri paylaştı.

Irak'ta Deprem Oldu! Yer Yerinden Oynadı

SAROS KÖRFEZİ'NDE DEPREM

Türkiye'deki ilk deprem, Saros Körfezi’nde saat 12.35 sıralarında gerçekleşti. AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğündeki deprem, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’de hissedildi. Yüzeyde hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

IRAK'TA 4.5 ŞİDDETİNDE DEPREM

Günün ikinci depremi ise saat 17.20’de Irak’ta meydana geldi. AFAD’ın açıklamasına göre, merkez üssü Bayji, Salahaddin olan deprem, 4.5 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bölge halkı arasında kısa süreli panik yaşandığı öğrenildi.

Kaynak: Türkiye gazetesi