Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “sahte diploma” davasının ikinci duruşması öncesinde gergin anlar yaşandı. Duruşmayı izlemek isteyen kalabalık, güvenlik bariyerlerini aşınca jandarma ile arbede çıktı.
Dava, Marmara Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi içinde bulunan duruşma salonunda görülüyor. Duruşma öncesi alana gelen çok sayıda kişi, izleyici olarak salona girmek istedi. Ancak güvenlik önlemleri nedeniyle içeri alınmayan grup, kurulan bariyerleri yıkarak duruşma salonunun önüne kadar ilerledi.
DURUŞMA SALONUNA GİRİŞLER KAPATILDI
Bu sırada jandarma ekipleriyle kalabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan gerginlik üzerine duruşma salonuna girişler geçici olarak kapatıldı. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede, duruşmanın başlaması bekleniyor.