İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasıyla ilgili açılan davada beklenmedik bir değişiklik yaşandı.
DAVANIN TARİH VE YERİ DEĞİŞTİ
İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenen davanın duruşma tarihi ve yeri değişti. Başlangıçta 11 Eylül’de İstanbul Adalet Sarayı’nda Çağlayan’da yapılacağı duyurulan duruşma, mahkeme kararıyla 12 Eylül’e ertelendi ve Silivri Cezaevi Duruşma Salonu’na alındı
DAVA SÜRECİ NASIL İLERLEDİ?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. İddianamede, İmamoğlu’ya “zincirleme resmi belgede sahtecilik” suçlaması yöneltilerek, 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edilmişti.
Bununla birlikte, İstanbul Üniversitesi 20 Mart’ta İmamoğlu’nun diplomasını iptal etmişti. İmamoğlu’nun avukatları, diploma iptaline karşı yasal yollara başvurdu ancak İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti.