İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası, İstinaf Mahkemesi tarafından onaylandı.

Türkiye ile Çin yeni ortaklıklara hazırlanıyor
Türkiye ile Çin yeni ortaklıklara hazırlanıyor
İçeriği Görüntüle

İmamoğlu, kamuoyunda “ahmak” davası olarak bilinen süreçte İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezasına çarptırılmıştı. İstinaf Mahkemesi, İmamoğlu’nun temyiz başvurusunu inceledi ve cezanın yanı sıra TCK’nın 53. maddesi uyarınca uygulanan haklardan yoksun bırakma ve siyasi yasağı da onayladı.

İmamoğlu’nun Savcı Ile Konuşması Şok Etti! 

“KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ”

İstinaf kararının onaylanmasıyla artık dosya Yargıtay’a gönderilecek. Yargıtay da kararı onarsa İmamoğlu’nun siyasi yasağı kesinleşecek.

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat “Yargıtay yolu açık henüz kesinleşen bir siyasi yasak yok. Biz kararı temyiz edeceğiz” dedi.

Kaynak: HALK TV