İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı ilçe belediye başkanlarına ait görsel ve ses içeriklerinin toplu taşıma araçlarında kullanılmasına yasak getirmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Alınan karar kapsamında, metro, metrobüs, otobüs ve vapurlarda bu kişilere ait sesli ve görsel içeriklerin kullanımı engellendi.

FATİH PORTAKAL KARARI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, kararın ardından yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi. Portakal, hukuki sürecin tamamlanmadığını hatırlatarak, ortada henüz bir iddianamenin bulunmadığını ve kişiler hakkında suçluluk karinesi oluşmadığını vurguladı.

Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? Beklenen açıklama geldi! Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? Beklenen açıklama geldi!

Portakal, “Henüz suçlama netleşmemişken, savcılığın İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarının görsel ve sesli içeriklerinin toplu taşımada yasaklanmasını istemesi kabul edilemez. Bu, masumiyet karinesinin açıkça ihlalidir” ifadelerini kullandı.

"ÇİFTE STANDART UYGULANDIĞINI HERKES BİLİYOR"

Sözlerine devam eden Portakal, alınan kararın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma düzenini sekteye uğratabileceğine şu sözlerle dikkat çekti:

“Yargı sisteminde çifte standart uygulandığını artık herkes biliyor. Böyle giderse, Haziran ayında İBB'nin çalışamaz hale gelmesi işten bile değil. Bürokratlar bu baskıyla nasıl iş yapacak? Amaç belki de tam olarak bu."

Portakal, bu uygulamaların hukuka aykırı olduğunu belirterek, hukuk camiasına da çağrıda bulunarak, “Bu açık bir hukuksuzluktur. Sessiz kalmamak gerek. Elbette söylediklerimizle her şey değişmiyor ama susmamak zorundayız.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi