İstihbarat paylaşımının stratejik önemi üzerine yeni bir analiz yayımlandı
İstihbarat paylaşımının stratejik önemi üzerine yeni bir analiz yayımlandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ikinci yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Duran, yaşananları “tarihin en ağır insani felaketlerinden biri” olarak nitelendirerek, bombardımanlar, abluka ve sistematik yıkımın on binlerce sivil, kadın ve çocuğun hayatına mal olduğunu ifade etti.

YAŞAM HAKLARINDAN MAHRUK BIRAKILDI

Duran, Gazze’deki durumun sadece bir çatışma olmadığını vurgulayarak, “Dünyanın gözleri önünde bir halk, yaşadığı topraklardan ve en temel yaşam haklarından mahrum bırakıldı. Bu tablo, uluslararası düzenin, hukuk ve insanlık değerlerinin sorgulandığı bir utanç vesikasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, uluslararası toplumun sessizliğine de dikkat çekerek, adalet mekanizmalarının çöküşünü ortaya koyduğunu belirtti. Duran, Türkiye’nin sürecin başından itibaren Filistin halkının yanında durduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde diplomatik ve insani yardım alanlarında kararlı duruşun sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA